Jump to content

We're celebrating Christmas a week early with Lara's family.  So I'll be turning off posting in the classes from Monday morning to Wednesday evening next week (17th-19th) (approx Sunday evening to Wednesday morning USA time).  I look forward to seeing your photos in class for the rest of this week, and over the weekend, as usual.

Recommended Posts

I recently switched from CS5 to CS6, and though I have my color settings set to sRGB, I just realized that two complete sessions were processed using the ProPhoto RGB. While I can't explain how that snafu happened, my question is - do I need to completely re-edit those sessions in sRGB? Or is there a way to convert the images from ProPhoto to SRGB.  Thank you for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Damien - I am doing your sharpening course but I just need to check my colourspace in  ACR.  It currently says ' Adobe RGB (1998) but do I need to change this to sRGB IEC6 1966 2.1? as this is what my Photoshop settings are.

Also I am trying to open up a RAW file from Bridge to Ps - I did a basic edit in ACR and clicked open thinking it would take me to Ps but it's not allowing me to - I am literally stuck in Bridge - got a heap of editing to do but I can't go any further.

I also posted to the FB group but realised I should have posted here as it's related to the course i'm doing..

Hope you can help - Thanks

Edited by Nems

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Nems said:

Hi Damien - I am doing your sharpening course but I just need to check my colourspace in  ACR.  It currently says ' Adobe RGB (1998) but do I need to change this to sRGB IEC6 1966 2.1?

Yes, definitely.  Everything must be set to sRGB.

8 hours ago, Nems said:

Also I am trying to open up a RAW file from Bridge to Ps - I did a basic edit in ACR and clicked open thinking it would take me to Ps but it's not allowing me to - I am literally stuck in Bridge - got a heap of editing to do but I can't go any further.

That's weird.  You mean it does absolutely nothing when you click the "Open Image" button?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, it did nothing... So I turned everything off and back on again and then i tried again. This time it opened up a black screen in Ps but I couldn't see my photo. I looked online for help and found something on YouTube saying to go to preferences and uncheck the box  next to 'use graphic processor'. It's done the trick. But I've just bought your bridge class so I'm hoping it might go through settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I'll have a go. I'll message you when I've done it. 

Edited by Nems

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×