Jump to content
fwendly

Colors in PS displaying incorrectly.

Recommended Posts

I am not sure what happened but a setting was changed somewhere that is affecting my colors. My colors in ACR and when saved as a jpeg are correct. When viewed in Bridge and Photoshop they are terribly discolored. I cannot for the life of me figure out what setting I changed. Would you be able to help me trouble shoot?

I know screenshots are not color managed but I am attaching them to help show the color variation. Thanks!

Capture.JPG

Capture2.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe your monitor profile has gone bad?  Perhaps you should recalibrate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So a bad monitor profile can cause images to look wrong in some programs but right in others?

Unfortunately, I have been displaced from my office since my husband started working from home. I just moved my computer to a different room and this started happening. I was hoping I somehow changed a setting as I would rather not recalibrate for this space only to move it back again. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, fwendly said:

So a bad monitor profile can cause images to look wrong in some programs but right in others?

Yes, absolutely.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well crap. Thanks so much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before you do that, though, try resetting Photoshop and Bridge's preferences.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried resetting both and they are still yellow :( Thanks for the suggestion though. 😭

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damien when recalibrating after a suspected monitor profile goes bad do I restore defaults and start from scratch or would it be my normal recalibration?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Re calibrated and I was having issues matching my prints (which were matching before the profile went bad)

When "Choosing the best preset" the closest I can get to 6500 is with the 5K preset at 5811 for a delta of 689.

I know you want that value within 100. Newish BenQSW320 monitor. Any insight?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spyder4Elite. Attempting to follow the Spyder4Pro instructions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will check those out now and see if that makes a difference. Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hate to raise this, but we can't ignore the possibility that the Spyder just doesn't work any more.  It's a bit old now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I had never quite thought of that. I hadn't considered that an option. 😫 I will look into this more tomorrow. I have been at this for hours and am spent. :( 

One more quick question: there should not be a reason to change the contrast settings correct? New test prints I ordered seem washed out for a lack of a better term. Less contrast than my screen.  I don't recall this being an issue before. Thanks for the help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Want to bang my head against the wall. 

Tried to recalibrate with my SpyderX elite (sorry not the 5). I cannot get my prints to match for the life of me. My prints have a green tint to it (or my monitor a magenta one) that I cannot recreate no matter what settings I choose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I am attempting a different calibrator in case the 4 just isn't working properly like you mentioned. I also tried to re calibrate with the BenQ software - Palette Master in tandem with the SpyderX Elite. Again my images appear to have more red/magenta to them on the monitor vs my prints?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The BenQ software is a dud, ignore it.

10 hours ago, fwendly said:

My prints have a green tint to it (or my monitor a magenta one)

Surely SpyderTune will take care of that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am so confused. My SpyderX Elite doesn't give me the display type or identity controls option. I checked and I have the RGB box checked in my preferences.I am not given the option to adjust the rgb sliders along with the brightness. Any ideas. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am referencing this link. Thanks!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, fwendly said:

I am so confused. My SpyderX Elite doesn't give me the display type or identity controls option. I checked and I have the RGB box checked in my preferences.I am not given the option to adjust the rgb sliders along with the brightness. Any ideas. 

Gosh, that's weird.  You might need to do this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...